hrende
Natječaj za radno mjesto stručni suradnik u Turističkom uredu Turističke zajednice Grada Svetog Ivana Zeline

Natječaj za radno mjesto stručni suradnik u Turističkom uredu Turističke zajednice Grada Svetog Ivana Zeline

Direktorica Turističkog ureda Turističke zajednice Grada Svetog Ivana Zeline raspisuje natječaj za radno mjesto stručni suradnik u Turističkom uredu Turističke zajednice Grada Svetog Ivana Zeline - 1 izvršitelj/ica na određeno vrijeme (zamjena za rodiljni dopust).

Download dokument:

Srodni sadržaj (po oznakama)

 • Novi destinacijski turistički promo video Sv. Ivana Zeline

  Dobro došli u Sveti Ivan Zelinu, kulturno enološko i gastro odredište, vinorodni raj, u gradić s posebnom vizurom, idealnu destinaciju za aktivan odmor koji će vas podsjetiti na izgubljeni raj djetinjstva.

  Promotivni video nastao je kao logičan nastavak razvoja vizualnog identiteta destinacije. Koncept videa zamišljen je na način da predstavlja destinaciju kao cjelinu i da potakne goste da posjete, te aktivno sudjeluju u ljepotama koje Sveti Ivan Zelina pruža.
  Kao što je i prikazano u videu tu su prirodne ljepote, zabava, rekreacija, boravak u prirodi te s druge strane mir i osama na prekrasnim zelinskim brežuljcima.

  Video možete pogledati na linku ispod:

  https://www.youtube.com/watch?v=y3bpU9bzq_Q

 • Sudjelovali smo na Belišćanskoj zlatnoj jeseni

  Najljepša, najoriginalnija i najbolje opisana, bili su samo neki od kriterija za ocjenjivanje na Reviji narodnih nošnji, kojima je u nedjelju, 12. rujna, završena 9. Belišćanska zlatna jesen, a tom su prilikom predstavljena 35 narodna ženska i muška ruha, koja su ocjenjivali zamjenica gradonačelnika Belišća Ljerka Vučković, maestra Aleksandra Čeliković Cvidrak i pučki etnolog Josip Štefić.

  Blaškovečka nošnja iz Svetog Ivana Zeline dobila je priznanje za najljepše rekonstruiranu nošnju. Zahvaljujemo se gospođi Vilmi Lazarin koja je izradila nošnju na temelju originalne iz 1886. godine. Također se zahvaljujemo čuvarima tradicije, obitelji Bastalec iz Blaškovca koji su nam ustupili nošnju za reviju te HPD-u Zelina.
  Miris čobanca obilježio je subotu gdje je 23 majstora kotlića sudjelovalo na 7. državnom natjecanju u kuhanju čobanca. U kuhanju ovog slavonskog specijaliteta okušali su se i članovi GU Amanita.
  Hvala svima koji su svojim sudjelovanjem predstavili naš Grad.
 • Nove mjere - 5 mogućnosti ulaska u Hrvatsku

  Nove Odluke Stožera su objavljene danas u NN 58/2021 i na snazi su do 15.6.2021:

  Vezano uz prijevoz putnika u javnom prijevozu - popunjeno najviše 40 % raspoloživih mjesta

  Odluka o izmjenama Odluke o načinu organizacije javnog prijevoza putnika radi sprječavanja širenja bolesti COVID-19 (NN 58/2021) 

  https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2021_05_58_1128.html

  U Odluci o načinu organizacije javnog prijevoza putnika radi sprječavanja širenja bolesti COVID-19 (»Narodne novine« broj 143/20, 2/21, 8/21, 14/21, 20/21, 26/21, 32/21, 40/21, 46/21 i 52/21) točka II. briše se.

  Točka koja se briše: „II. Pružatelji usluga u javnom prijevozu putnika obvezni su prijevoz obavljati na način da u prijevoznim sredstvima bude popunjeno najviše 40 % raspoloživih mjesta, a na prijevoznim sredstvima su obvezni jasno istaknuti najveći dopušteni broj putnika koji smije biti u prijevoznom sredstvu (autobusu, tramvajskim kolima, željezničkom vagonu, trajektu, katamaranu i sl.).“

  Vezano uz propisanu dob ulaska djece u RH

  Odluka o izmjenama Odluke o privremenoj zabrani i ograničavanju prelaska preko graničnih prijelaza Republike Hrvatske (NN 58/2021)  

  https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2021_05_58_1130.html

  U Odluci o privremenoj zabrani i ograničavanju prelaska preko graničnih prijelaza Republike Hrvatske (»Narodne novine« broj 32/21, 40/21, 46/21 i 52/21) u točki VIII. riječi: »sedam godina« zamjenjuju se riječima »dvanaest godina«.

  U NN br. 58/2021 donesena je potpuno nova Odluka

  Odluka o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja

  https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2021_05_58_1129.html

  A odluka

  Odluka o izmjeni Odluke o uvođenju posebne organizacije rada za djelatnost trgovine koja se obavlja u prodavaonicama i trgovačkim centrima - je samo produljena do 15.6.

  https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2021_05_58_1127.html

 • Safe Stay in Croatia

  Pozivamo sve koji još nisu, a pripadaju u ovih 7 različitih kategorija (sport rekreacija i zdravlje; atrakcije; turistički vodiči, agencije i informativni centri; promet/prijevoz; ugostiteljstvo i prijevoz, nautika;), da se prijave za dobivanje nacionalne oznake sigurnosti kako bismo svi zajedno doprinijeli percepciji Hrvatske kao sigurne destinacije.

  Budući da nam je sigurnost i zdravlje posjetitelja te svih djelatnika u turizmu na prvom mjestu osmišljen je projekt Safe stay in Croatia. Vidljivo istaknuta oznaka Stay safe in Croatia pruža informaciju posjetiteljima da turistički objekt njihovog interesa djeluje prema aktualnim preporukama Svjetskog vijeća za putovanja i turizam te Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

  Na projekt Safe stay in Croatia prijavite se putem sljedećeg linka: https://www.safestayincroatia.hr/hr/prijavite-se.

  Preporuka je da se sve dodijeljene oznake istaku na vidljivom mjestu kako bi gosti prepoznali da se određeni subjekt pridržava propisanih mjera i protokola.

  Vjerujemo kako će se uz pridržavanje mjera održati povoljna epidemiološka situacija u Hrvatskoj stoga je od iznimne važnosti da se svi zajedno navedenih preporuka držimo. Na taj način šaljemo poruku da je turistički sektor spreman svojim gostima pružiti siguran boravak, a Hrvatsku pozicionirati kao poželjnu i stranim i domaćim turistima.

  Ostanimo sigurni!

  #SafeStayInCroatia

   

 • #SafeStayInCroatia

  Uz već na tržištu poznatu oznaku Svjetskog vijeća za putovanja i turizam (WTTC) Safe Travels, osmišljena je nacionalna oznaka pod nazivom Safe stay in Croatia, koja je važan kotačić u etabliranju Hrvatske kao sigurne i poželjne destinacije, ali i poticaj svim dionicima u lancu putovanja – od benzinskih postaja do zračnih luka i trajekata kao i  hotelima, marinama, privatnim apartmanima, muzejima i drugim atrakcijama za nastavak pridržavanja epidemioloških mjera.

  Safe stay in Croatia nacionalna je oznaka sigurnosti koja se besplatno dodjeljuje dionicima iz hrvatskog turističkog sektora i ostalima koji su dio lanca putovanja, tako da ispune prijamni obrazac kojim potvrđuju i jamče poštivanje i provođenje aktualnih zdravstvenih i sigurnosnih preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Poštivanje mjera uključenih u protokole nadzire se kroz sustav Ministarstva turizma i sporta, strukovnih udruga u turizmu te samih korisnika usluga u turizmu kojima je omogućeno uputiti prijavu i/ili komentar na mrežnoj stranici www.safestayincroatia.hr u rubrici pod nazivom „Dojmovi“.

  Postupak prijave za zaprimanje oznake sigurnosti Safe stay in Croatia moguć je isključivo putem mrežne stranice www.safestayincroatia.hr

  #SafeStayInCroatia

 • POSTUPAK KOD POJAVE BOLESTI GOSTA U TURISTIČKOM SMJEŠTAJNOM OBJEKTU U VRIJEME PANDEMIJE COVID-19

  Ukoliko imate simptome COVID-19 (umjeren kašalj, kihanje, blago povišena temperatura) obavijestite domaćina smještajnog objekta o tome. Domaćin smještajnog objekta obavještava o bolesti gosta liječnika u ugovornoj ambulanti radi obavljanja pregleda. Ukoliko ne možete odmah stupiti u kontakt s domaćinom, molimo telefonski kontaktirajte jednu od nadležnih služba na području Grada Svetog Ivana Zeline:

  EPIDEMIOLOG u pripravnosti - 099 73 68 784

  COVID 19 ambulanta (Ispostava Ivanić-Grad, Omladinska 25) - 01 2831 174

  DOM ZDRAVLJA ZAGREBAČKE ŽUPANIJE ISPOSTAVA SVETI IVAN ZELINA

  za opću medicinu 01 2051 221 i 099 6040 213

  HITNA POMOĆ - 112 i 194

  Ako u prvom kontaktu s liječnikom, nadležni liječnik postavi sumnju da je osoba zaražena virusom SARS-CoV-2, odgovorna osoba smještajnog objekta zamoli gosta da ostane u smještajnoj jedinici sa zatvorenim vratima te osigura bolesnom gostu medicinsku (kiruršku) masku i papirnate maramice u dovoljnoj količini te uputi gosta da ne izlazi iz sobe sve do liječničkog pregleda i dobivanja daljnjih uputa.

  Pri postavljanju sumnje na COVID-19, uzima se ili organizira uzimanje brisa radi pravovremene dijagnostike COVID-19 infekcije i određuje se bolesnom gostu i njegovim bliskim kontaktima izolacija u smještajnim jedinicama do prispijeća rezultata testiranja.

  Gosta kojemu je COVID-19 potvrđen i njegovo zdravstveno stanje zahtjeva hospitalizaciju, transportira se u zdravstvenu ustanovu sukladno uputi liječnika a ovisno o težini bolesti, korištenjem osobnog vozila, organiziranog transporta ili sanitetskim prijevozom. U slučaju nagle pojave teških, po život ugrožavajućih simptoma poziva se hitna medicinska služba. Transport javnim prijevozom NIJE DOZVOLJEN.

  Strani gost s potvrđenom COVID-19 bolešću čije zdravstveno stanje ne zahtijeva hospitalizciju i domaći gost s potvrđenom COVID-19 infekcijom koji nema uvjete za izolaciju kod kuće treba se smjestiti u organizirani smještaj za izolaciju u zajednici , koji je predviđen za takve potrebe od strane lokalne samouprave. Za nadležni objekt kontaktirajte načelnika Stožera civilne zaštite Grada Svetog Ivana Zeline na broj 091 515 58 59.

  U dogovoru s nadležnim liječnikom, domaćim gostima kod kojih je potvrđena bolest COVID-19 s blagim simptomima ili koji nemaju simptome bolesti, preporučljivo je da se upute u izolaciju u vlastitom smještaju (kod kuće), vlastitim prijevozom i bez korištenja javnog prijevoza, ako je to moguće. U tom slučaju daljnju skrb o oboljelom vodi njihov izabrani liječnik ili nadležni liječnik prema mjestu izolacije (u konzultaciji s nadležnim epidemiologom).

   

  ENG:

  PROCEDURE FOR THE OCCURRENCE OF THE DISEASE IN GUESTS IN A TOURIST ACCOMMODATION DURING THE COVID-19 PANDEMIC

  If you have symptoms of COVID-19 (moderate cough, sneezing, mild fever), inform the host. The host of the accommodation facility informs the guest doctor about the illness in the contracted clinic for the purpose of performing the examination. If you cannot contact the host immediately, please contact one of the competent services in the area of the City of Sveti Ivan Zelina by phone:

  EPIDEMIOLOGIST on standby - +385 99 73 68 784

  COVID 19 ambulance - +385 1 2831 174

  ZAGREB COUNTY HEALTH CENTER SVETI IVAN ZELINA BRANCH OFFICE

  for general medicine +385 1 2051 221, +385 99 6040 213

  EMERGENCY MEDICINE – 112; 194

  If in the first contact with the doctor, the competent doctor suspects that the person is infected with the SARS-CoV-2 virus, the responsible person of the accommodation facility asks the guest to stay in the accommodation unit with the door closed and provides the sick guest with a medical (surgical) mask and gloves and instructs the guest not to leave the room until a medical examination and further instructions.

  When COVID-19 is suspected, a swab is taken or arranged for the timely diagnosis of COVID-19 infection and isolation in the accommodation units is determined for the sick guest and his close contacts until the test results arrive.

  A guest whose COVID-19 has been confirmed and whose medical condition requires hospitalization is transported to a medical institution in accordance with the doctor's instructions and depending on the severity of the disease, using a personal vehicle, organized transport or ambulance transport. In case of sudden onset of severe, life-threatening symptoms, an emergency medical service is called. Transport by public transport is NOT ALLOWED.

  A foreign guest with a confirmed COVID-19 disease whose medical condition does not require hospitalization and a domestic guest with a confirmed COVID-19 infection who does not have the conditions for isolation at home should be accommodated in organized community isolation accommodation provided for such needs by the local self. For the competent facility, contact the Chief of the Civil Protection Headquarters of the City of Sveti Ivan Zelina, mobile number +385 91 515 58 59.

  In agreement with the competent doctor, domestic guests who have been diagnosed with COVID-19 with mild symptoms or who do not have symptoms of the disease, it is recommended to go to isolation in their own accommodation (at home), own transport and without the use of public transport, if it possible. In this case, further care of the patient is led by their chosen doctor or the competent doctor according to the place of isolation (in consultation with the competent epidemiologist).

Kontakt

 • Trg Ante Starčevića 13, 10380 Sv. Ivan Zelina, HR
 • +385 1 2061 808

Radno vrijeme

PON-PET

07:00 - 15:00 h

Ove stranice koriste kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.