Grad Sveti Ivan Zelina iznimno je dobro pozicioniran i prometno povezan. Izletniku koji kreće iz centra Zagreba za put do ove zelene oaze potrebno je najviše pola sata. Smješten je na sjeveroistočnom dijelu Zagrebačke županije i graniči na zapadu s Gradom Zagrebom i Krapinsko zagorsko županijom, na sjeveru s Općinom Bedenica i Varaždinskom županijom, na istoku s Općinom Preseka, Općinom Rakovec, Gradom Vrbovec i Općinom Brckovljani.

Više...

Od prapovijesnih nalazišta Graci i Pogorišća, preko rimskog lokaliteta u Kominu, kroz srednji vijek i vrijedne spomenike koji su ostali kao svjedoci tog razdoblja. Mračno 16. i 17. stoljeće koje obilježavaju stalni turski upadi i slavljena pobjeda Ivana Lenkovića kod nad turskim osvajačima kod Svete Helene. Barokna arhitektura, slikarstvo i kiparstvo. Oživljavanje obrta i cehova u 19. Stoljeću. Niz velikana, teolog i jezičar Josip Đurkovečki, banski savjetnik Franjo Žigrović Pretočki, kemičar Milutin Barač. Glasnici novijeg doba, prvi fotograf Ljudevit Rac, veliki kajkavski pjesnik Dragutin Domjanić.

Više...

Kontakt

  • Trg Ante Starčevića 13, 10380 Sv. Ivan Zelina, HR
  • +385 1 2061 808
  • OIB: 60155307304

Radno vrijeme

PON-PET

07:00 - 15:00 h

Ove stranice koriste kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.