Javni poziv - SVETOIVANJSKI SAJAM

Javni poziv - SVETOIVANJSKI SAJAM

Turistička zajednica Grada Svetog Ivana Zeline, dana 31. svibnja 2024. godine, objavljuje  

JAVNI POZIV za davanje na korištenje prostora na javnim površinama ZA MANIFESTACIJU „33. SVETOIVANJSKI DANI“

pdfJavni_poziv-Svetoivanjski_sajam_2024.pdf

Srodni sadržaj (po oznakama)

 • Nova čarobna turistička atrakcija u Sv. Ivanu Zelini

  Destinacija Sv. Ivan Zelina postaje odredište za istraživanje i uživanje

  u skrivenom, čarobnom svijetu prirode, a sve atrakcije su na dohvat ruke u novoj informativnoj brošuri za privatne iznajmljivače

  Turistička zajednica Sv. Ivan Zeline predstavila  u Izletištu Vina Kos Jurišić novi, zanimljivi i jedinstveni turistički projekt Čarobni zelinski vilinski park. U suradnji s privatnim iznajmljivačima projektom se povezuje objekte privatnog smještaja u Sv. Ivanu Zelini s bogatom prirodnom baštinom, ali i legendama koje se uz nju vežu dugo u povijest.

  31 smještaj obilježen je s 31-om različitom biljkom, svaki s onom koja je najbliža njegovom okruženju i na određeni način ga obilježava. Autorica projekta, dr.sc. Romana Lekić, za svaki je objekt specifično povezala jednu od brojnih tema iz svijeta biljaka i narodnih legendi te istaknula: „Uz slavensku mitologiju, gdje je istaknuta poveznica s pučkim kalendarom uključene su i priče iz drugih mitova kao baza za interkulturalno  spajanje i brend komunikaciju. Naglašeni su i tradicijski obredi i rituali koji su i danas prisutni u folkloristici, a koji su na znanstveni način obrađeni i opisani od recentnih autora“.

  Svaki objekt na ovaj način postao je jedinstveno mjesto koje spaja, prezentira i educira posjetitelje o vidljivom i skrivenom bogatstvu okruženja u kojem boravi. Vidljivi, zeleni svijet prirode oduvijek je bio inspiracija stanovnicima, a ovim projektom postaje inspiracija i posjetiteljima. Turistička zajednica Sv. Ivana Zeline projektom „Čarobni zelinski vilinski park“ kreirala je novi turistički sadržaj povezivanjem ključnih atrakcija destinacije s dionicima i tako stvorila zaokruženi doživljaj boravka u Sv. Ivanu Zelini. „Boravak u prirodi, enogastronomija i privatni smještaj osnovna su obilježja cjelogodišnje ponude Sv. Ivana Zeline. Doživljaj je ključna atrakcija naše destinacije i ideja koja je u temelju projekta je stvaranje zaokruženog, neprekinutog doživljaja destinacije prezentacijom atrakcije radi koje nas gosti najčešće posjećuju, a to je priroda. Poznavanje i prezentacija tajni prirode vlasnici objekta komuniciraju prema svojim gostima, svaki uz svoju biljku koja je pomno odabrana za svaki objekt, predstavljena pojedinačnim vizualom i specifičnom pričom“ istaknula je direktorica Turističke zajednice Sv. Ivana Zeline, Marinka Zubčić Mubrin.

  Voditeljica predstavljanja mr. sc. Ružica Rašperić u uvodnom izlaganju rekla je o projektu:

  „S obzirom na dugogodišnje iskustvo direktorice Turističke zajednice grada Svetog Ivana Zeline gđe Marinke Zubčić Mubrin ne čudi što je prepoznala važnost i potencijal smještaja u kućama za odmor te je zajedno s autoricom projekta dr. sc. Romanom Lekić  kroz novi kreativni model povezala, integrirala i umrežila lokalne iznajmljivače kroz doživljaj. Spajanje je osmišljeno i kroz glazbu i ritam tako da svaka kuća ima svoju pjesmu i simbol. Na ovaj način svaki je objekt jedinstven, mjesto koje prezentira, educira i relaksira, komunicira s  gostima. S obzirom  na novi zakonski okvir gdje je fokus na održivosti upravljanja turizmom, svakoj je destinaciji dana prilika da usmjeri svoj turistički razvoj. Ovim projektom  TZG Svetog Ivana Zeline podiže kvalitetu turističkog proizvoda i stvara brend koji će utjecati na povećanje potražnje posjetitelja za destinacijom te direktno utječe na ekološku, ekonomsku i društvenu održivost.“ I Tonči Glavina, novi ministar turizma, izjavio je: „Smještaj u domaćinstvu iznimno je važan dio naše turističke ponude i upravo zato smo u programu vlade definirali kako ćemo sustavno ulagati u poboljšanje kvalitete i brendiranje smještaja kod domaćina“.

  Današnje predstavljanje, ali i ugodno turističko druženje u okruženju zelinskih vinograda, bilo je prigoda i za predstavljanje još jedne aktivnosti Turističke zajednice Sv. Ivana namijenjene privatnim iznajmljivačima. Poštujući turizam kao užitak bez granica, ali i aktivnost koja se planira, za sve objekte privatnog smještaja pripremljena je informativna brošura „Sveti Ivan Zelina i okolica“. Brošura na jednom mjestu, u svakom objektu, što znači ne samo dostupno nego i inspirativno za one koju su Sv. Ivan Zelinu odabrali za svoju destinaciju ugode i odmora, predlaže i pruža informacije o aktivnostima, atrakcijama, izletima, tematskim rutama i gastronomiji. Ako trebate informaciju ili inspiraciju više – brošura je spremna.

  Sv. Ivan Zelina nastavlja s aktivnostima sadržajnog obogaćivanja boravka gostiju kreiranjem jedinstvenih doživljaja kao motiva za prvi, a potom i ponovni posjet destinaciji.

  Svaka kuća je dobila svoju oznaku s dva QR koda. Prvi QR kod vodi na web stranicu kuće, a drugi na web stranicu visitzelina.hr gdje su sve kuće uključene u projekt.

  Link: https://visitzelina.hr/zelinas-enchanted-fairy-park

  Fotografije predstavljanja projekta možete naći na linku:

  https://drive.google.com/drive/folders/1KltEgp1I-9g8Uh4cHgFyl_c8raH2vkdO?usp=drive_link

  Foto: Matija Grgas, Lorena Hubina

 • 56. Izložba vina kontinentalne Hrvatske i podjela nagrada najbolje ocijenjenim vinima

  Traminac Izvori života Zelenika iz Iloka šampion je 56. izložbe vina kontinentalne Hrvatske

  Izborna berba prosušenih bobica traminca, godine berbe 2013. šampionsko je vino 56. izložbe vina kontinentalne Hrvatske.

  Uoči 56. Izložbe vina kontinentalne Hrvatske, koja će biti održana 14. lipnja u Svetom Ivanu Zelini, pristiglo je ukupno 273 uzoraka vina.

  Najbolje ocijenjena vina su:

  • Nagrada „Ljerka Habuzin“ – za najbolje ocijenjeno vino autohtone sorte kraljevina:

              KRALJEVINA, berba 2023., VINARIJA PUHELEK-PUREK

  • Nagrada „Milan Pažić“ – za najbolje ocjenjeno bijelo suho mirno vino:

              CHARDONNAY, berba 2021., ARTTE D.O.O. LITTERARII WINERY

  • Nagrada „Pero Krznarić“ - za najbolje ocijenjeno bijelo vino s ostatkom neprovrela šećera, izuzev predikatnih vina:

              RAJNSKI RIZLING, berba 2022., VINARIJA KOPJAR

  • Nagrada za najbolje ocijenjeno predikatno vino:

              TRAMINAC izborna berba prosušenih bobica, berba 2013., IZVORI ŽIVOTA ZELENIKA – ILOK

  • Nagrada za najbolje ocijenjeno crno vino:

              MERLOT, berba 2021., BELJE PLUS d.o.o.

  • Nagrada za najbolje ocijenjeno pjenušavo vino:

              PJENUŠAC organic blanc, berba 2020., VINARIJA KOPJAR

  • Nagrada za najbolje ocijenjeno voćno vino:

              MALINA, berba 2023., KUPILEK, VL. IGOR JAMBREŠIĆ

  • Nagrada „Dragutin Stražimir“ - za najljepši vizualni identitet boce:

              VINARIJA KOPJAR

  • Najbolje ocijenjeno vino - Šampion 56. izložbe vina kontinentlne Hrvatske:

              TRAMINAC izborna berba prosušenih bobica, berba 2013., IZVORI ŽIVOTA ZELENIKA - ILOK

  Nagrade za najbolje ocijenjena vina Zagrebačke županije:

  • Bijelo mirno suho vino: SAUVIGNON, berba 2023., VINARIJA PUHELEK PUREK
  • Bijelo mirno vino s ostatkom šećera: ZELENI SILVANAC, berba 2023., VINARIJA ŽNIDARIĆ
  • Ružičasto i crno mirno vino: PINOT CRNI, berba 2023., VINARIJA PUHELEK PUREK
  • Pjenušavo vino: PJENUŠAC BOROŠAK brut, ŽELJKO BOROŠAK
  • Vino iz posljednje godine berbe: SAUVIGNON, berba 2023., VINARIJA PUHELEK PUREK
  • Ukupni županijski šampion: SAUVIGNON, berba 2023., VINARIJA PUHELEK PUREK

  Uz gore navedene nagrade, dodijeljeno je i 5 velikih zlatnih diploma, 88 zlatne, 111 srebrnih, 49 brončanih diploma i 6 priznanja.

  Vina je ocjenjivalo stručno povjerenstvo od 18 članova, dobrih poznavatelja vina kontinentalne Hrvatske, pod vodstvom predsjednice komisije dr. sc. Ivane Alpeze.

  Ocjenjuje se i vizualni identitet boca i dodjeljuje nagrada. Predsjednik komisije je gospodin Saša Špiranec.

  Dolazak 56. Izložbe vina kontinentalne Hrvatske u Sveti Ivan Zelina s nestrpljenjem očekuju svi ljubitelji vrhunskih vina i istinske vinske kulture. Ovaj prestižan događaj okuplja najbolje vinare i vinogradare iz kontinentalne Hrvatske koji će oduševiti posjetitelje svojim najkvalitetnijim proizvodima i razveseliti bogatim okusima i mirisima.

  Zabavni program za posjetitelje

  Najbolje ocijenjenim vinima uručit će se nagrade u sklopu posebne večernje svečanosti i Izložbe vina kontinentalne Hrvatske koja će se održati 14. lipnja u prostoru dvorane „Kraluš“ (Vatrogasna 3), koji će biti uređen kao izlagački prostor za poslovne susrete vinara, vinogradara te drugih sudionika u industriji proizvodnje i distribucije vina.

  Naglasak je stavljen i na zabavni program za posjetitelje. Ulaznice su dostupne po cijeni od 15 eura, uz dodatnu kauciju od 5 eura za čašu, koja će posjetiteljima omogućiti neograničenu degustaciju vrhunskih vina. Uz to bit će izloženi i gastronomski specijaliteti kako bi posjetitelji mogli uživati u slasnim spojevima s vrhunskim vinima. Za glazbeni ugođaj pobrinut će se Paula Jusić uz klavirsku pratnju Đela Jusića,jr. i Miroslav Škoro.

  Dođite i uživajte u vrhunskim okusima i bogatoj vinskoj tradiciji: Sveti Ivan Zelina je spreman za 56. Izložbu vina kontinentalne Hrvatske!

  Pokrovitelji 56. Izložbe vina kontinentalne Hrvatske su: Vlada Republike Hrvatske, Ured Predsjednika Republike Hrvatske, Ministarstvo turizma i sporta, Ministarstvo poljoprivrede, Zagrebačka županija te Grad Sveti Ivan Zelina.

  Fotografije: arhiva TZ Sveti Ivan Zelina

  Rezultati 56.IVKH 2024

 • Pozivamo Vas na 56. Izložbu vina kontinentalne Hrvatske!

  Dobrodošli na 56. Izložbu vina u kontinentalnoj Hrvatskoj koja se održava 14. lipnja u Sv. Ivanu Zelini, Dvorana Kraluš! 

 • Naš turistički film Go Wine osvojio je još jednu prestižnu nagradu na filmskom festivalu "Muse Awards" u New Yorku
  Nakon zlata u Berlinu na festivalu 'The Golden City Gate', u velikoj konkurenciji kandidiranih filmova iz cijelog svijeta na međunarodnom festivalu MUSE AWARDS u New Yorku film 'Wine Road' ,snimljen u produkciji BALDUČI FILMA, osvojio je zlato u kategoriji 'Branded Content – Travel &Tourism'. Filmove je ocjenjivao međunarodni žiri od 40 članova.
   
  Film je snimljen u produkciji Balduči filma, producentica i scenaristica Spomenka Saraga, redatelj je Herve Tirmarche, a snimatelj Jalil Armijo.
  Glumice Vanda Winter i Natalija Đorđević su na vrlo uvjerljiv i originalan način prikazale što gosti mogu vidjeti, okusiti i doživjeti.
  Film je do sada sudjelovao na 7 festivala i osvojio pet nagrada i dva priznaja; dva zlata (Berlin i NY), Specijalna nagrada (Švedska), Best Travel Film - (Festivalu u Kalkuta Indija), Best International Film Bukurešt (Rumunjska) The Best Commercial, te dva priznanja Finalist (Japan i Južna Afrika).
   
 • Priključi se akciji ZELENA ZELINA i osvoji vrijedne nagrade!

  Turistička zajednica Grada Svetog Ivana Zeline objavljuje Javni poziv

  svim građanima grada Sv. Ivan Zelina i naseljima Banje SeloBerislavecBiškupec Zelinski

  BlaškovecBlaževdolBreg MokričkiBrezovec ZelinskiBukevje, Bukovec ZelinskiBunjak, Curkovec,

  ČrečanDonja DrenovaDonja TopličicaDonja ZelinaDonje OrešjeDonje PsarjevoDubovec Bisaški,

  FilipovićiGoričanec, GoričicaGornja DrenovaGornja TopličicaGornje OrešjeGornje Psarjevo

  Gornji VinkovecHrastjeHrnjanecKalinjeKeleminovecKladešćicaKomin, KrečavesKriževčec,

  LaktecMajkovecMarinovec ZelinskiMokrica TomaševečkaNespešNovakovec BisaškiNovo Mjesto

  Obrež ZelinskiPaukovecPolonje,Polonje TomaševečkoPrepolnoPretoki, Radoišće, Salnik,

  Selnica PsarjevačkaSuhodol ZelinskiSveta HelenaŠalovecŠulinecŠurdovec, TomaševecVelika Gora

  Vukovje ZelinskoZadrkovecZrinšćina i Žitomir, vlasnicima privatnih kuća s lijepo uređenim okućnicama ili balkonima

  za uključenje u akciju

   «Zelena ZELINA – Najljepša okućnica 2024.»

  U navedenoj akciji vršit će se ocjenjivanje uređenosti okućnica privatne kuće prema slijedećim kriterijima:

  1. cvjetnost i hortikulturno uređenje (vlastito održavanje tijekom cijele godine, originalnost uređenja, raznovrsnost bilja)  – max 10 bodova
  2. opremljenost, kućni broj, uređena ograda, prilazi … – max 5 bodova
  3. broj „lajkova“na fotografiju na Facebook stranici Visit Sveti Ivan Zelina, u albumu Zelena Zelina 2024 – max 5 bodova

   U posebnoj kategoriji birati će se i najljepši okoliš poslovnog subjekta.

  UKUPNO: max 20 bodova

  Prijaviti se mogu i svi dosadašnji kandidati koji nisu osvojili prve nagrade.

  Javni poziv je otvoren od 13. svibnja do 31. srpnja 2024.

   

  Prijave na Javni poziv dostavljaju se na adresu: Turistička zajednica grada Sveti Ivan Zelina, Trg Ante Starčevića 13, email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.  (putem e-mail-a, poštom ili osobno), s naznakom: ”Zelena Zelina-Prijava za akciju Najljepša okućnica”.

  Prijava treba sadržavati  ime i prezime vlasnika objekta, adresu, broj telefona i fotografije okućnice objekta u digitalnom obliku (najviše 5 komada). Može se poslati više fotografija u različitim vremenskim periodima cvatnje.

  Prijavom na Javni poziv, vlasnik objekta daje suglasnost za objavom fotografija okućnice ili balkona na društvenim mrežama TZG i web stranicama.

  Povjerenstvo TZG Sv. Ivana Zeline posjetit će sve kandidirane, ocijenit  kandidature te dodijeliti nagrade i priznanja za prva tri mjesta:

   

  1. Kategorija „Najljepše uređena okućnica“

  1. mjesto – poklon bon -  400,00 €

  2. mjesto – poklon bon  - 300,00 € 

  3. mjesto – poklon bon -  200,00 €

   

       2. Kategorija „ Najljepši okoliš poslovnog subjekta“ - Posebno priznanje Grada Sv. Ivana Zeline i TZG Sv. Ivana Zeline

   

  Ostalim kandidatima biti će uručene prigodne zahvalnice.

  Dodjela nagrada, priznanja i zahvalnica održati će se u kolovozu.

                                                                                                                        

                                                                                                                          Turistički ured TZG Sv. Ivan Zelina

                                                                                                                         Marinka Zubčić Mubrin, direktorica

   

  pdfJavni_poziv_-_Zelena_Zelina_2024.pdf

 • Poziv za zaprimanje uzoraka vina za 56. Izložbu vina kontinentalne Hrvatske

  POZIV ZA SUDJELOVANJE 56. OCJENJIVANJE VINA KONTINENTALNE HRVATSKE, Sveti Ivan Zelina

  Poštovani vinari,

  s posebnim zadovoljstvom upućujemo Vam poziv na 56. ocjenjivanje vina kontinentalne Hrvatske, koja se i ove godine održava u organizaciji Grada Sveti Ivan Zelina i Turističke zajednice Grada Svetog Ivana Zeline, uz supokroviteljstvo Zagrebačke županije i uz pokroviteljstvo Ministarstva poljoprivrede i Ministarstva turizma i sporta.

  ZAPRIMANJE UZORAKA VINA: 15. 16., 17., 18. i 20.  svibnja 2024. godine u prostorijama Grada Svetog Ivana Zeline od 9,00 do 15,00 sati (Gradska vijećnica).

  MJESTA PREDAJE UZORAKA: Uprava za stručnu podršku razvoju poljoprivrede u ispostavama: Varaždin, Čakovec, Ludbreg, Krapina, Đurđevac, Križevci, Koprivnica, Bjelovar, Daruvar, Đakovo, Čazma, Orahovica, Beli Manastir, Ilok, Oriovac, Kaptol, Ozalj i Jastrebarsko od 7. do 10. svibnja 2024. (od utorka do petka) za vrijeme radnog vremena.

   

  Izlagač je obvezan dostaviti 6 boce vina za svaki prijavljeni uzorak u 1/1 iii 0,75 ambalaži, a predikatna i desertna vina u boci minimalnog volumena od 0,275 litara.

  Boce opremljene etiketom ulaze u natjecanje za najljepši vizualni identitet boce.

  Izlagači su obavezni ispuniti prijavni list koji se nalazi u prilogu dopisa.

  Kotizacija iznosi 15,00 eura po uzorku.

  Plaćanje: Gotovinom prilikom predaje uzoraka

  Virmanom: IBAN HR9023600001842900004; model 68, poziv na broj 7706-0IB; svrha doznake: Kotizacija za izložbu vina; primatelj: Grad Sveti Ivan Zelina (potvrdu uplate predati s uzorkom)

  Za vina s područja Zagrebačke županije, a koja osvoje zlatnu medalju na predmetnom ocjenjivanju, kotizaciju plaća Zagrebačka županija.

  Ocjenjivanje će se održati 28. i 29. svibnja 2024. godine.

  Osoba za kontakt: Štefica Kramarić, dipl. ing. agr., 099/2391112

  E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

  Izložba vina i podjela nagrada održati će se 14. lipnja 2024. godine, a vina će se moći degustirati i u vrijeme Svetoivanjskih dana (od 20. do 24. lipnja 2024.)

  S veseljem Vas pozivamo u Sveti Ivan Zelinu te se nadamo da će se vaša vina naći na 56. ocjenjivanju vina kontinentalne Hrvatske.

  Želim vam puno uspjeha i odlične rezultate te se radujem skorašnjem susretu u Svetom Ivanu Zelini!

  Predsjednik organizacijskog odbora:

  Hrvoje Košćec, gradonačelnik Svetog Ivana Zeline

  docxIVKH_Prijavni_list_.docx

Kontakt

 • Trg Ante Starčevića 13, 10380 Sv. Ivan Zelina, HR
 • +385 1 2061 808
 • OIB: 60155307304

Radno vrijeme

PON-PET

07:00 - 15:00 h

Ove stranice koriste kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.