Očitovanje Turističke zajednice Grada Sv. Ivana Zeline!

Očitovanje Turističke zajednice Grada Sv. Ivana Zeline!

  • OBJAVLJENO 11. 01. 2024. | ZADNJA PROMJENA 05. 03. 2024.

Očitovanje TZG Svetog Ivana Zeline

Grad i Turistička zajednica nemaju nikakve prigovore prema gospođi Steli Radi, što potvrđuje i njezin nastup na području Grada Svetog Ivana Zeline 2019.

 

Turistička zajednica grada Svetog Ivana Zeline organizator je manifestacije pod nazivom „Advent u Zelini“.

U sklopu manifestacije planirane su različite zimske i dječje aktivnosti kao i pružanje ugostiteljskih usluga.

Za organizaciju ugostiteljskih usluga potpisan je ugovor s tvrtkom Univerzal Servis Promet d.o.o., kojim su utvrđeni uvjeti o korištenju javne površine i obavljanje ugostiteljskih djelatnosti.

Na temelju potpisanog ugovora, a u kojem stoji da u slučaju organizacije bilo kakvih dodatnih događanja, mimo ugostiteljske djelatnosti, zakupac je, na temelju potpisanog ugovora, dužan tražiti prethodno odobrenje organizatora, odnosno Turističke zajednice.

U ovom slučaju zakupac nije tražio odobrenje za nastup Stele Rade. Sa zakupcem smo stoga održali hitni sastanak na kojem smo ga upozorili i zatražili otkazivanje planiranog nastupa jer, između ostalog, nije bio predviđen ni u javno objavljenom programu manifestacije.

S obzirom na to da glazbeni program nije bio prijavljen, sukladno zakonu nije mogao ni biti održan, bez obzira na izvođača. Unatoč našim upozorenjima zakupac nije ispoštovao svoje obveze, stvarajući time neprijavljeni skup visokog rizika.

Radi osiguranja sigurnosti građana i poštivanja zakonskih odredbi odluka o raskidu Ugovora bila je nužna. Za svaki glazbeni program postoji zakonska obaveza prijave istog policiji najkasnije sedam dana prije održavanja, što u ovom konkretnom slučaju nije bilo moguće ispoštovati.

Grad i Turistička zajednica nemaju nikakve prigovore prema gospođi Steli Radi, što potvrđuje i njezin nastup na području Grada Svetog Ivana Zeline 2019. godine, gdje su svi zakonski preduvjeti bili ispunjeni.

Stojimo čvrsto na principima poštivanja zakona i jednakosti pred istim, te se zalažemo za organizaciju sigurnih i uspješnih manifestacija za naše građane.

Marinka Zubčić Mubrin

direktorica

Kontakt

  • Trg Ante Starčevića 13, 10380 Sv. Ivan Zelina, HR
  • +385 1 2061 808
  • OIB: 60155307304

Radno vrijeme

PON-PET

07:00 - 15:00 h

Ove stranice koriste kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.