Na zelinskoj vinskoj cesti, u mjestu Nespeš, najprije su bili vinogradi i vinarija obitelji Kos-Jurišić, a potom je dobru kapljicu slijedila dobra hrana. U kušaonici su se uvijek mogle degustirati njihove sorte sivi pinot, kerner (križanac trollingera i rajnskog rizlinga), chardonnay, kraljevina i rajnski rizling - isprva uz plate sireva i narezaka, a potom se krenulo u “ozbiljnije” kuhanje. Odnedavno u ponudi im je i piknik u vinogradu: ideja je bila da gost odabere jednu od četiri košare prepune domaćih delicija te s dragom osobom rasprostre dekicu između trsova, uživajući u ukusnim zalogajima i čistom zraku. Kad lijepo vrijeme prođe, na zemlji je prehladno sjediti, no košare “Špekec“, “Picek“, “Pajcek“ , “Grincajg“ (po cijeni od 250 do 380 kuna) i dalje su vikendom u ponudi. U njima se može uživati u kleti obitelji Kos-Jurišić, zajedno s ostalom gastronomskom ponudom. Košare su vrlo izdašne (dobije se cijeli pohani picek!), sva jela su ukusna, pripremljena jednostavno i nepogrešivo “po domaće“. Meni se razlikuje od vikenda do vikenda - svinjsko ili teleće pečenje s prilozima, zelinski šnicl, punjeni lungić, juhe, štrukle s marelicom ili turopoljskim tartufom... Pogled iz vinarije je divan, domaćini su izrazito gostoljubivi, a za djecu su uredili igralište s ljuljačkama i trampolinom - kako bi privukli obitelji na cjelodnevne izlete. Cijene su prihvatljive, a preporuča se unaprijed rezervirati stol ili piknik košaricu. Vinarija je otvorena samo vikendom, a pogodna je i za organizaciju manjih obiteljskih slavlja.