hrende
22. zelinska kestenijada

22. zelinska kestenijada

  • OBJAVLJENO 26. 09. 2019. | ZADNJA PROMJENA 14. 10. 2019.

Pozivamo posjetitelje da nam se pridruže na Kladeščici , u nedjelju 13. listopada 2019. od 9:00 sati gdje će se održati tradicionalna 22. Zelinska kestenijada.

Na Kladešćicu možete doći pješice, na biciklu ili automobilom.

Već tradicionalno, Klub „SIC“ organizira biciklijadu na Kladeščicu a udruga „Fit Forma“ pješačenje. Ove godine postoji i dodatna ruta pješačenja za sve one koji žele izbjeći motorna vozila. Grupa građana pod vodstvom Gorana Kukovačeca organizirano će se okupiti ispred Streljane u Čegcima (osiguran parking), te pozivaju i ostale zainteresirane na put pješice rutom Čegci – Poklon – Kladeščica.

Gljivarska udruga „Amanita“ organizira izložbu gljiva uz prezentaciju i edukaciju o vrstama pojedinih gljiva s naših šumskih područja.

Lovačko društvo “Srndać“ u lovačkom domu na Kladeščici organizira natjecanje u kuhanju lovačkog kotlića. Natjecanje počinje u 11 sati. Svim natjecateljima bit će osigurana određena količina mesa i drva po potrebi. Oko 14 sati žiri će proglasiti pobjednika, a gulaš će biti podijeljen posjetiteljima. Svi sudionici dobit će plakete, a nekoliko najboljih meso divljači. Prijave se primaju do 10. listopada na broj 0989823705 (Zdravko) ili 012061 808 (TZG Sv. Ivan Zelina).

Moto i off road klub Zelina organizira druženje s posjetiteljima uz pečene kestene.

Pivovara Crafter's iz Dugog Sela (Leprovica), predstavit će pivo od kestena i još nekoliko odabranih vrsta.

Humanitarna Udruga Ruka Prigorska prodavati će svoje radove na štandu.

Društvo „Naša djeca“ Sv. Ivan Zelina promovirat će rad udruge uz prigodnu prodaju svojih proizvoda uz društvene igre za djecu i oslikavanje lica.

I ove godine Grad Sveti Ivan Zelina daruje sve koju dolaze bez automobila mjericom pečenih kestena.

Uz pečene kestene očekuje Vas bogata gastro ponuda: gljivarski kotlić, grah, kotlovina, roštilj, kolači od kestena.. a za zabavu će se pobrinuti TS Pajdaši. Sve to možete probati na vrhu zelinske gore – Kladeščici, gdje vas očekuju vrijedni članovi Udruge "Amanita".

Djeca mogu uživati u raznim sportskim igrama, druženju i boravku na svježem zraku.

Pozivamo Vas da u što većem broju dođete pješice ili na biciklima kako bi kroz rekreaciju vaš boravak u prirodi bio još ljepši.

One koji ipak idu motornim vozilima molimo da ne idu od 10.30-12.00 h kako bi naše organizirane skupine rekreativaca koji kreću u 10.00 h sa Trga Ante Starčevića nesmetano stigle na vrh Kladešćice.

Cesta ispred prostora gdje je centralno okupljanje sudionika biti će zatvorena za sva vozila od 9.00-16.00 sati.

Zabavite se na sve tri lokacije na vrhu Zelinske gore! Vidimo se!

Galerija slika

Kontakt

  • Trg Ante Starčevića 13, 10380 Sv. Ivan Zelina, HR
  • +385 1 2061 808

Radno vrijeme

PON-PET

07:00 - 15:00 h

Ove stranice koriste kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.