hrende
Sudjelovali smo na Belišćanskoj zlatnoj jeseni

Sudjelovali smo na Belišćanskoj zlatnoj jeseni

  • OBJAVLJENO 14. 09. 2021. | ZADNJA PROMJENA 26. 04. 2022.

Najljepša, najoriginalnija i najbolje opisana, bili su samo neki od kriterija za ocjenjivanje na Reviji narodnih nošnji, kojima je u nedjelju, 12. rujna, završena 9. Belišćanska zlatna jesen, a tom su prilikom predstavljena 35 narodna ženska i muška ruha, koja su ocjenjivali zamjenica gradonačelnika Belišća Ljerka Vučković, maestra Aleksandra Čeliković Cvidrak i pučki etnolog Josip Štefić.

Blaškovečka nošnja iz Svetog Ivana Zeline dobila je priznanje za najljepše rekonstruiranu nošnju. Zahvaljujemo se gospođi Vilmi Lazarin koja je izradila nošnju na temelju originalne iz 1886. godine. Također se zahvaljujemo čuvarima tradicije, obitelji Bastalec iz Blaškovca koji su nam ustupili nošnju za reviju te HPD-u Zelina.
Miris čobanca obilježio je subotu gdje je 23 majstora kotlića sudjelovalo na 7. državnom natjecanju u kuhanju čobanca. U kuhanju ovog slavonskog specijaliteta okušali su se i članovi GU Amanita.
Hvala svima koji su svojim sudjelovanjem predstavili naš Grad.

Kontakt

  • Trg Ante Starčevića 13, 10380 Sv. Ivan Zelina, HR
  • +385 1 2061 808

Radno vrijeme

PON-PET

07:00 - 15:00 h

Ove stranice koriste kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.