hrende
Promocija projekta "Go Wine"

Promocija projekta "Go Wine"

  • OBJAVLJENO 29. 11. 2021. | ZADNJA PROMJENA 31. 12. 2021.

U Samoboru, 26.11.2021 predstavljena je prva faza projekta Gourmet turizam – GoWine.

Radi se o projektnom udruženju turističkih zajednica Jastrebarskog, Samobora i Sv. Ivana Zeline uz odobrenje Ministarstva turizma i sporta i potporu Turističke zajednice Zagrebačke županije.

U prvoj fazi projekta Gourmet turizam – GoWine napravljena je karta vinskih cesta u nakladi od 5.000 primjeraka, zatim web stranica www.gowine.hr , osmišljen je  pripadni logotip i proizvedena aplikacija za interaktivnu virtualnu šetnju kroz vinske ceste.

Rezultat je to uske projektne suradnje više turističkih zajednica u cilju zajedničkog provođenja aktivnosti usmjerenih razvijanju turističkog proizvoda i promociji destinacije.

Web stranica GoWine i interaktivna karta omogućavaju pregled svih članica triju vinskih cesta s područja Zagrebačke županije, dostupnost njihovih direktnih kontakata, kao i navigaciju do svake od vinarija.

Zagreb i Zagrebačka županija čine prostor kroz koji tijekom jedne godine prođe velik broj posjetitelja, poslovnih i turista, a i domicilno stanovništvo za vikend destinaciju često odabire vinske ceste Zagrebačke županije.

Proizveli smo interaktivni alat koji na jednom mjestu omogućuje brži pronalazak željene lokacije te objedinjuje cjeloviti popis destinacija.

U prvoj fazi projekta posvetili smo se  vinskim cestama naše županije, a u drugoj slijede smještajni i ugostiteljski objekti te seoska domaćinstva.

Prvom fazom projekta uspostavili smo podlogu za integrirano upravljanje gourmet turizmom s ciljem stvaranja prepoznatljivog turističkog destinacijskog proizvoda za koji vjerujemo da će biti dobar poticaj konkurentnosti turizma Zagrebačke županije. Smanjivanjem rascjepkanosti informacija i obimnijim pregledom gourmet ponude ovog kraja posjetiteljima se olakšava odluka, a vinarima i drugim turističkim djelatnostima otvaraju nove poslovne prilike. Tako vinski turisti domaći i strani, žitelji Bregovite Hrvatske i svi drugi namjernici željni istraživanja vinskih cesta Zagrebačke županije od sada imaju novi alat koji im olakšava pronalaženje i put do omiljenih vinskih destinacija.

Interaktivnu virtualna šetnja i web aplikaciju predstavio ju je Otokar Crnalić iz tvrtke 360 Provideo d.o.o., Logotip i vinsku kartu predstavio je Marko Jovanovac iz agencije Symbol, dok je web stranicu GoWine.hr predstavio Goran Kukovačec iz tvrtke Getim d.o.o.

Na predstavljanju projekta gastronomad Rene Bakalović i vrhunski kuhar Tomislav Špiček proveli su prisutne kroz tradicionalna jela toga kraja, uz delicije pod nazivom “Zimski kraljevski ručak”, dok je gospodin Saša Špiranec, vinski stručnjak iz Vinarta, izabrao autentična vina toga kraja. Tako su se predstavile vinarije OG „Jarec Kure“ iz Sv. Ivana Zeline, OPG "Josip Braje" iz Jastrebarskog te Podrum "Filipec" iz Samobora.

Kontakt

  • Trg Ante Starčevića 13, 10380 Sv. Ivan Zelina, HR
  • +385 1 2061 808

Radno vrijeme

PON-PET

07:00 - 15:00 h

Ove stranice koriste kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.